Skip navigation
 

Exciting new children’s play area unveiled at Frampton Cotterell

A popular children’s play area in Frampton Cotterell has been comprehensively redesigned thanks to grants totalling £60,000 from Enovert Community Trust and Ibstock Enovert Trust. 

The project to install an improved play area at Beesmoor Road Playing Fields is nearing completion, and children and families have been making the most of the new facilities over the summer holidays. 

Kate Colechin, Trustee of the Frampton Cotterell Playing Fields Management Committee, which managed the project, said: “Our brief was to install a creative and imaginative space for children to play and the new play area has been very well received. The existing play equipment on the site was very limited and had deteriorated significantly since it was installed 40 years ago. 

“The new equipment will certainly spark imaginations, feed sensory experiences and help children to socialise and exercise through play. To finish the final phase of the project, the play area will briefly close in the autumn 2019 so that a basket swing, slide and fencing can be installed. 

The redevelopment has taken on board the wishes of local people to develop a playground that provides opportunities for creative play, with a wide range of new equipment to encourage activities like climbing, swinging, scrambling and sliding. Inclusive and accessible play equipment has been incorporated within the design to provide facilities for children with special needs. 

Kate continued: “We are very grateful to have received generous support and significant grants from a number of organisations including Enovert Community Fund and Ibstock Community Fund, as well as the Postcode Local Trust, Ministry of Housing, Communities and Local Government, and Frampton Cotterell and Westerleigh Parish Councils.” 

Angela Haymonds, Trust Secretary of Enovert Community Trust and Ibstock Enovert Trust, said: "The Trustees were delighted to provide a grant to renovate the playing area at Beesmoor Road, which provides a vital and much-used resource for local children and their families. The use of natural materials for the play area was particularly appealing to the Trustees, as was the fact that the design was community-led.”